Metal Haberler

Lynas Corp. Basın bültenleri Şubat 2020

MALEZYA'DA WLP KONUTLARI İÇİN KALICI ATMA SİSTEMİ (PDF)

30 Ocak 2020 - Lynas Corporation Limited (ASX: LYC, OTC: LYSDY) ("Lynas") Kalıcı Bertaraf Tesisinde (PDF) aşağıdaki güncellemeleri duyurmaktan memnuniyet duyar.

1. Eyalet hükümeti tarafından onay
Pahang Eyaleti hükümeti, su lye temizliği için PDF kalıntıları (WLP) için bir yer onayı verdi. Onaylanan konum, Pahang eyaletinin Bukit Ketam bölgesindeki uzak bir konumdur. Lynas ve danışmanları tarafından yapılan ön hazırlık çalışmasına dayanarak Lynas, konumun PDF dosyasının konumu olarak uygun olduğunu varsayar.

2. PDF yüklenicisinin atanması
Lynas Malaysia, düzenleyici otoriteler tarafından belirlenecek bir süre için tamamlanma sonrası dönemde planlama, inşaat, işletme ve kurumsal kontrol dahil olmak üzere tüm PDF projesini yönetmek için Gading Senggara Sdn Bhd ("GSSB") ile sözleşme yaptı. GSSB, Gading Group of Companies'in bir üyesidir ve grup, işletmeleri Havacılık, Savunma, Denizcilik, Geliştirme ve İnşaat, Enerji ve Hammaddeler ve Ticaret ile Petrol ve Gaz'ı içeren büyük bir Malezya işletme şirketler grubudur. GSSB ayrıca, Malezya Yarımadası'nın doğu kıyısı bölgesi için endüstriyel atıkları bertaraf etme yetkisine sahip, hükümet tarafından atanmış bir imtiyaz sahibidir.
Aşağıdaki tabloda özetlendiği üzere, tüm PDF projesini yönetmek için GSSB'ye ödenecek toplam tahmini tutar 98 milyon $ 'dır. Aşağıdaki tablodaki ödemelerin ötesinde hiçbir ödeme yapılmayacaktır.

Açıklama Zeitplan Tahmini ABD doları
1. İlk ödemeler ve
Yapılan masrafların iadesi.
30 Haziran 2020'ye kadar yıl 10,000,000
2. Yapım işi için taksit ödemeleri. Yıllar
30 Haziran 2021 ve
30. Haziran 2022
3. için sürekli periyodik ödemeler
tesisin işletilmesinin tüm yönleri ve
zaman içinde kurumsal kontrolün
tesisin tamamlanmasından sonra
biri de düzenleyicilerden
karar dönemi.
İş yılları
30 Haziran 2023 -
30. Haziran 2026
TOPLAM 98.000.000

Lynas, AELB'ye toplam 50 milyon dolar nakit depozito yatırdı. Lynas, AELB'in 50 milyon dolarlık nakit parasına ve yukarıdaki tutarları kısmen ödemek için banka garantilerine erişmeye çalışacak. GSSB'ye yapılacak ödemeler Malezya ringgiti ile yapılacaktır. Yukarıdaki tablodaki rakamlar, AELB para biriminin para birimiyle eşleşmesi için ABD doları cinsinden ifade edilmiştir. Bu duyuruda kabul edilen döviz kuru 1 $ = 4,07 MYR'dir.

Bu duyuru hakkında herhangi bir sorunuz varsa, lütfen aşağıdaki adrese başvurun:

+61 2 8284 9990'da Cannings Strategic Communications'da iletişim danışmanımız Jennifer Parker veya Lauren Stutchbury.

AVUSTRALYA HÜKÜMETİ BÜYÜK BİR PROJENİN DURUMUNDA YENİ LYNAS TESİSİNİ VERDİ

3 Şubat 2020 - Lynas Corporation Limited (ASX: LYC, OTC: LYSDY) ("Lynas"), Avustralya hükümetinden yeni nadir toprak işleme tesisini genişletmek için büyük proje statüsü aldığını duyurmaktan mutluluk duyar. Kalgoorlie, Batı Avustralya.
Duyuru Sanayi, Bilim ve Teknoloji Bakanı Karen Andrews ve Kuzey Avustralya Kaynaklar Bakanı Senatör Matthew Canavan tarafından yapıldı. Büyük proje statüsü, projenin Avustralya ekonomisine stratejik önemini resmen tanır ve İngiliz Milletler Topluluğu onayı, proje desteği ve koordinasyonu ve hükümet onayı için tek bir irtibat noktası sağlar.

Lynas projesi, Kalgoorlie'de altyapı hizmetleri ve nadir toprak endüstrisinin ötesinde mineral işlemede kullanılan kimyasalların üretimi de dahil olmak üzere altyapı geliştirmek için bir temel sağlayacaktır. Lynas, yerel altyapı geliştirmek için hükümet ve ticaret ortaklarından destek isteyecek. Proje, bölgesel kalkınma, katma değer işleme ve altyapı geliştirme de dahil olmak üzere temel hükümet politikalarıyla uyumludur. Proje aynı zamanda Avustralya hükümetinin kritik mineraller stratejisini de destekliyor.
Lynas Kalgoorlie fabrikası, aynı zamanda Batı Avustralya'nın Goldfields bölgesinde bulunan Lynas'ın Mt Weld madeninden nadir toprak konsantresinin kırılması ve süzdürülmesi ile ilgilenecek. Lynas, Kalgoorlie'de ek işleme seçeneklerini de keşfedecek.

Tesisin inşaat sırasında 500'e kadar iş yaratması ve Lynas'ın Goldfields'teki iş gücünü 200'den fazla kişiye çıkarması bekleniyor. Lynas tesisi yerel işçilerle doldurmayı ve Kalgoorlie'deki Curtin Üniversitesi ve WA Maden Okulu ile çalışmaya devam etmeyi planlıyor.

19 Aralık 2019'da duyurulduğu gibi, proje ayrıca Batı Avustralya hükümeti tarafından Liderlik Ajansı statüsü aldı. Bu, Lynas'ın 9 Aralık 2019'da şirketin Kalgoorlie-Boulder kentinden bir sanayi bölgesinde bulunan bir mülkü teslim etme seçeneğini imzaladığını açıkladı.

Lynas CEO'su ve CEO'su Amanda Lacaze yorum yaptı:
"Sağlam ve dirençli bir kritik mineral ve nadir toprak endüstrisi geliştirmek Avustralya hükümeti için bir önceliktir ve Lynas, Çin dışındaki nadir toprakların tek önemli üreticisi olduğumuz için yardım etmek için benzersiz bir konumdadır.
“Avustralya hükümetinin bu resmi desteği, Avustralya'nın Batı Avustralya'daki kritik mineral çabaları, işleri ve yatırımları için Kalgoorlie'deki yeni nadir toprak işleme tesisimizin önemini kabul ediyor. Lynas, Kalgoorlie'ye önemli bir yatırım yapacak ve izinleri koordine etmek ve kolaylaştırmak için devlet desteği, proje ilerledikçe çok yardımcı olacaktır.

“Bugün, ileriye doğru başka bir adımı işaret ediyor ve Kalgoorlie bölgesindeki kritik mineral endüstrisinin büyümesi için Avustralya Hükümeti ve Batı Avustralya Hükümeti'nin güçlü desteğini takdir ediyoruz.

Lynas Hakkında

Lynas Corporation Ltd (ASX: LYC) özel nadir toprak malzemelerinin kanıtlanmış ve karlı bir üreticisidir. Nadir toprak, dijital çağın teknolojileri ve elektrikli araçlar ve açık deniz rüzgar türbinleri gibi yeşil teknolojiler de dahil olmak üzere küresel üretim tedarik zincirlerinin ayrılmaz bir parçasıdır.
Lynas, çevreye duyarlı bir üretici olarak tasarlandı ve Batı Avustralya'nın Mt Weld kentinde dünyanın en kaliteli nadir toprak madenlerinden birini ve Malezya'nın Gibg kentindeki dünyanın en büyük ve en modern nadir toprak işleme tesisini işletiyor. Üretim 2012 yılında başladığından bu yana, Lynas dünyanın ikinci büyük nadir toprak üreticisi haline geldi ve malzemeleri üretim zincirleri için kritik öneme sahip. Lynas malzemeleri menşe belgesi ile satılmaktadır ve Lynas'ın NdPr madeninden mıknatıs üretimine kadar izlenebilir.

Andrew Arnold şirket sekreteri

Lynas Malezya medyadaki yanlış ifadelere yanıt veriyor

6 Şubat 2020 - Lynas Corporation Limited (ASX: LYC, OTC: LYSDY), hissedarların bilgileri için Lynas Malaysia Sdn Bhd'nin 6 Şubat 2020 tarihli bir medya bültenini ekliyor.

Çeviri: İMKB Şubat 2020

Lütfen bizi takip edin ve sosyal medyada beğenin.
Hizmetlerimiz hakkında sorularınız mı var?
Size telefonla tavsiyede bulunmaktan mutluluk duyarız. Bizimle randevu alın ve iletişim formunu kullanın.
Iletişim formu için